Мисли

„Свободата живее в сърцата на мъжете и жените; когато умре там, няма конституция, закони, съд, който да я спаси.“ Лърнид Хенд

сряда, 8 февруари 2017 г.

Ако искате да започнете строителство през пролетта на 2018 г., започнете проектиране още днес.

Уважаеми клиенти,
Проектирането в България, учудващо за незапознатите, е времеемък и трудоемък процес. Такъв го прави, не само сложността на проектирането, а и нормативната уредба и някои превишаващи правата си служители на държавната и общинската администрация.
Това е причината да си заделите повече от една година за проектиране. В много случаи, преди да пристъпите към инвестиционен проект (проект на сградата и оформяне на околното пространство), трябва да преминете през процедурата на урегулиране на имота си. Това е процедура, която законът предвижда да се финансира с публични средства на общината и само по изключение - с финансиране от частен инвеститор. Правилото, обаче, е общината да бяга от задълженията си и да оставя възложителите сами да се справят с проблемите и да си плащат. Понякога се налага и да се молят, някои служители, да си свършат работата.

Ако желаете, ни потърсете и ще ви преведем през лабиринта... На ваше разположение сме и ще използваме целия си потенциал, за да постигнете инвестиционните си намерения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар